21.01.2020
Chia? Atât de multe beneficii în ceva atât de mic!
Lupta împotriva radicalilor liberi, te ajută să ai o piele strălucitoare și îți dau o stare de bine.

Care sunt puterile ascunse ale micilor semințe cu gust de nucă, pe care le numim “super mâncarea”? Chiar îmbunătățesc aspectul pielii?
Semințele chia sunt folosite de secole pentru proprietățile lor remarcabile. Astăzi au fost redescoperite. Ele reprezintă una dintre cele mai bogate surse nutriționale din lume cu un conținut ridicat de acizi grași Omega 3, vitamine și antioxidanți. Astfel, întregul organism are de câștigat atunci când le consumi.
Semințele chia au cel mai ridicat conținut de acizi grași Omega 3, depășind chiar și somonul. Conțin cu 30% mai mulți antioxidanți decât afinele. Uleiul din semințele chia este bogat în proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, fier, magneziu, potasiu, fosfor, cupru și zinc.
În afară de sursa bogată în nutrienți, semințele chia au și proprietăți de calmare și vindecare pentru piele. Datorită tuturor acestor beneficii, micile semințe și-au găsit un loc important în industria cosmeticelor, iar AVON deschide această cale prin lansarea noii game de ingrijire a tenului Nutra Effects, care activează puterea semințelor de chia, rodie și strelitzia.
Semințele chia hidratează tenul uscat, dar oferă și matifiere pentru tenul gras. În plus, calmează iritațiile și luptă împotriva apariției acneei. Antioxidanții din semințe ajută la regenerarea celulelor și protejează împotriva radicalilor liberi, rezultați în urma poluării, răspunzători de îmbătrânirea preoce. Cu alte cuvinte, aceste miraculoase semințe luptă împotriva semnelor îmbătrânirii și redau sănătatea și strălucirea naturală a tenului.
Puterea lor vine chiar din interior. Acizii grași Omega 3 combat acneea, ridurile și oferă hidratare pielii. Vitamina E este un antioxidant puternic care luptă împotriva ridurilor și a inflamațiilor. Aceasta menține pielea suplă și catifelată. Vitamina B3, un cunoscut antiinflamator reduce roșeața și calmează pielea. Zincul controlează excesul de sebum și formează o barieră protectoare împotriva infecțiilor. Este un element esențial în vindecarea țesuturilor, ajutând pielea să se vindece după acnee și prevenind apariția cicatricilor. Nu în ultimul rând, are proprietăți anti-îmbătrânire.
Care sunt efectele secundare ale folosirii beneficiilor acestor semințe? Piele sănătoasă și strălucitoare, adio probleme specifice ale tenului!